Hírek Kíváncsi a legfrissebb hírekre? Iratkozzon fel a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. RSS csatornáira!

Termál villamossal a fürdőbe

2017-05-11

2017. májusától szeptember végéig, a világon egyedülálló módon, a Duna- és a Termál villamosra keresztelt nosztalgiajáratokkal, valamint a Hófehérke nosztalgiahajóval is utazhatnak a régmúlt szerelmesei hétvégente.

Termál villamossal a fürdőbe

2017 májusától szeptember végéig, a világon egyedülálló módon, a Duna- és a Termál villamosra keresztelt nosztalgiajáratokkal, valamint a Hófehérke nosztalgiahajóval is utazhatnak a régmúlt szerelmesei hétvégente. A Duna villamosra keresztelt nosztalgiajárat a világ tíz legszebb villamos vonala közé választott 2-es villamos vonalán, míg a Termál villamos a fonódó villamoshálózat vonalán, a leghíresebb budai termálfürdők érintésével jár majd. 

Szombaton a világ tíz legszebb villamos vonala közé választott 2-es vonalán közlekedő Duna villamos a  Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között jár. A második világháború után létrejött vonal a pesti felső rakparton halad a Jászai Mari térről indulva, és a Kossuth tér vonalában ér ki a Duna-partra, majd a Lánchíd alatt átbújva jut el a Duna-korzóra. Akár napközben, akár sötétedés után ezen a vonalon mindig egyedülálló látvány tárul az utazó szeme elé, hiszen közvetlen közelről csodálhatja meg a magyar Parlament egyedülálló épületét, a Duna-korzót és a pesti szállodasort, valamint a folyó vizében tükröződő csodálatos budai panorámát a Halászbástyával, a Mátyás templommal és a Budai Várral. 

Vasárnap a budai fonódó villamoshálózat vonalán a Szent János Kórház–Rudas fürdő–Lukács fürdő–Szent János Kórház vonalán körjáratként közlekedő Termál villamossal utazhatnak. Ezen a vonalon a Parlament épületével büszkélkedő pesti oldal panorámájában gyönyörködhetnek a nosztalgiázók. A villamos a Szent János Kórháztól indulva jut el a híres Rudas Gyógyfürdőig, ahonnan a Dunával párhuzamosan az Erzsébet híd, a Lánchíd , majd a Margit híd alatt áthaladva jut el a Szent Lukács Gyógyfürdőig.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia-vonal-, vagy -napijeggyel, illetve -bérlettel lehet igénybe venni.

A vasárnapi termál járatra váltott napijeggyel és vonaljeggyel utazók számára 10% kedvezményt biztosítunk a Lukács és Gellért fürdő napijegyére. 

További információ a villamos útvonaláról

Közlemények

Módosul dr. László Márta rendelése, 2017-09-18
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy dr. László Márta 2017. szeptember 19-én 14 és 18 óra között ...

Módosul dr. László Márta rendelése, 2017-09-18 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy dr. László Márta 2017. szeptember 19-én 14 és 18 óra között rendel. 2017. szeptember 21-én a rendelés elmarad. 2017. szeptember 22-én 15 és 19 óra között rendel. Köszönjük megértésüket.

Módosul a sókamra és az inhalatórium nyitva tartása, 2017-06-20
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy 2017. június 30. és szeptember 1. között a sókamra és az inh...

Módosul a sókamra és az inhalatórium nyitva tartása, 2017-06-20 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy 2017. június 30. és szeptember 1. között a sókamra és az inhalatórium 12.00 és 18.00 óra között fogad betegeket. Köszönjük megértésüket.

Elmarad a felújítás, 2016-12-30
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a fürdő 2017. évre tervezett rekonstrukciója nem indul el, e...

Elmarad a felújítás, 2016-12-30 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a fürdő 2017. évre tervezett rekonstrukciója nem indul el, előre nem látható ideig elhalasztásra kerül. Az új időpont egyeztetés alatt áll, a változásokról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket! Megértésüket köszönjük!